Menu
 
 
 

Sprekers en Voorzitter

Maak kennis met onze sprekers en dagvoorzitter!

Martin Memelink – dagvoorzitter

Martin Memelink
Essence Trainingsbureau – Amsterdam

Biografie en introductie
Martin Memelink (28) is de gastvoorzitter van het symposium. Deze creatieve duizendpoot is in het dagelijks leven facilitair en hospitality coördinator bij trainingsbureau Essence in Amsterdam. Hij is afgestudeerd als fotograaf aan kunstacademie StJoost in Breda. Daarnaast heeft hij onder meer Biomedische Technologie gestudeerd in Eindhoven en heeft hij veel ervaring opgedaan als bestuurslid bij verschillende studentenorganisaties. Hij zal op een vriendelijke, punctuele manier het symposium in goede banen leiden.

Jan Zwaan

Jan Zwaan
Patiëntenvereniging Hoofd Hals

Biografie en introductie
Jan Zwaan is een spreker vanuit de patiëntenvereniging Hoofd Hals. Deze patiëntenvereniging is voor mensen die geraakt zijn door Hoofd-Hals tumoren. Jan Zwaan zal een presentatie geven over het verschil tussen een laryngectomie en tracheotomie en waar wij als Medisch Hulpverleners mee rekening moeten houden in de benadering van een patiënt met een laryngectomie.

Stef Bouman

Stef Bouman
ANIOS Intensive Care

Biografie en introductie
Stef Bouman, begon aan de opleiding BMH in 2011. Gedreven door zijn ambitie om arts te worden, besloot hij toch geneeskunde te gaan studeren. Inmiddels is hij werkzaam als ANIOS op de IC. Tijdens het NVBMH symposium op 7 november zal Stef een casus bespreken uit zijn carrière als ANIOS.

Nina Drijfholt

Nina Drijfholt
Medisch Hulpverlener, kinder cardio echografist

Biografie en introductie

Nina houdt zich in de dagelijkse praktijk voornamelijk bezig met het maken van echo’s van het hart bij kinderen van 0-18 jaar. Hiervoor volgt zij nog een specifieke opleiding naast de BMH. Het bijzondere van haar werk is dat zij zowel in de kliniek als op de polikliniek werkzaam is en daarmee veel kinderen terug blijft zien na opname.  Vorig jaar heeft zij een presentatie gehouden over haar afstudeerscriptie. Dit jaar gaat ze  presenteren over een subarachnoïdale bloeding en de mogelijk achterliggende etiologie.

John Bijlsma

John Bijlsma
SEH Verpleegkundige en CRM-trainer

Biografie en introductie
Sinds 2009 is John SEH verpleegkundige en de afgelopen twee jaar volop bezig met het klinisch redeneren en trainingen in het Klinisch Redeneren. Daarbij is hij ook nog CRM-trainer voor het Tergooi ziekenhuis en voor ministerie van defensie geeft hij trainingen en theoretische les en ondersteunt hij de oefeningen zodat de verpleegkundige voorbereidt op uitzendingen kan gaan.

In een korte tijd, kan klinisch redeneren met jouw collega of leerling op de afdeling gedaan worden, zonder dat het werk er onder lijdt. Er zijn velen die denken dat het veel tijd kost om met een leerling te klinisch redeneren en wordt het dan snel in een vergeten hoekje gegooid en het zal dan alleen gebruikt wordt bij een klinisch presentatie van een leerling.

Maar dat hoeft niet, er zijn manieren om het in een korte tijd met jouw leerling op de afdeling te kunnen klinisch redeneren. Hij wil ons graag een methode laten zien die TimeOut heet, deze methode gebruik hij om zijn leerling iets bij te leren in het klinisch redeneren.

Hazra Moeniralam

Hazra Moeniralam
Internist-Intensivist Diabetische Keto-Acidose

Biografie en introductie
Hazra Moeniralam is in Internist-intensivist en endicronoloog van het St. Antonius ziekenhuis. Sinds 2003 is Hazra al bezig met endocrinologie en zal ons meer diepgang geven in diabetes. Hoe om te gaan met een diabetische ketoacidose? Wat gebeurt er nu in die cellen bij een diabeet? En waar moet de Medisch Hulpverlener op letten?

Khadya Reitsma

Khadya Reitsma
SEH Verpleegkundige Excited Delerium Syndrome

Biografie en introductie
Khadya is 14 jaar werkzaam als SEH-Verpleegkundige in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en geeft veel trainingen en cursussen aan zowel verpleegkundigen als artsen bij het Acute Netwerk Zwolle.
Bij ons gaat Khadya iets vertellen over het Excited Delirium Syndrome. Hoe kun je dit herkennen in de acute zorg en hoe ga je ermee om? Drugsintoxicaties kunnen voorkomen in elke letter van de ABCD, dus hoe beter dit symposium te eindigen met deze spreker?

Jacco Rozendaal

Jacco Roozendaal
Ventilation Practitioner en IC

Biografie en introductie
Jacco is 29 jaar oud. Hij is sinds 2012 werkzaam als IC-verpleegkundige op de IC in het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein/Utrecht. Tevens sinds 2017 Ventilation Practitioner op de Intensive Care, met als takenpakket de hele respiratoire zorg op de IC optimaliseren en hiervoor het onderwijs verzorgen. Daarnaast het verzorgen van onderwijs op de verpleegafdelingen of via de Antonius academie voor de specialistische opleidingen.